De thuisploeg moest het zonder de geblesseerde Van Extergem en de afwezige Junior Somers stellen. De bezoekers hadden een duidelijk gestaltevoordeel en speelden dat in de eerste helft zeer goed uit. Toch konden de mannen van coach Lambrechts gelijke tred houden dankzij enkele mooie steals van Jill Laureyssens en een attente Schoovaerts. Soba leek zelfs met winst het eerst kwart te kunnen afsluiten, maar een Brabantse buzzerbom besliste daar anders over. (20-21).

In het tweede kwart gebeurde hetzelfde als vorige week in Zolder. Amper één punt in vijf minuten en Aarschot klom naar een 21-26-voorsprong. Ondanks late bommen van Bovoy en Larey moesten de Kielenaars met een 31-37-score naar de kleedkamers.

Na de pauze leek Aarschot weg te lopen bij 31-41. Dennis Bovoy en Zachary Schoovaerts namen de match toen in handen, verhoogden de druk en brachten hun ploeg in één ruk naar 45-41. De bezoekers wilden echter niet buigen. Bij 60-60 kreeg uitblinker Bovoy even adempauze, maar drie te vermijden balverliezen op rij brachten Soba terug in de problemen bij 63-67. In een adembenemend slot had de thuisploeg bij 66-67 nog veertig seconden om de situatie recht te zetten. De ultieme driepuntpoging van Bovoy draaide echter uit de ring.

“Dit is een hele zure nederlaag, maar dat hoort erbij”, zei uitblinker Bovoy. “We wisten dat we kleiner waren en ze hebben dat goed uitgespeeld. We lieten ze te veel gemakkelijke scores maken onder de borden. In de tweede helft vond ik ons de betere ploeg, maar we hadden de pech dat zij hun vrijworpen bijna allemaal binnen smeten.”

Coach Lambrechts vond dat zijn ploeg het niet slecht had gedaan. “We hebben gedaan wat we moesten doen. als de shots dan niet binnenvallen, is dat brute pech. Als die driepunter van Dennis er op het einde niet uitdraait, winnen we de match zelfs.” (luhe)

SOBA: Bovoy 20, Larey 14, Schoovaerts 12, Mannaerts 7, Laureyssens 5, Tshupula Kande 3, De Cock 3, Van Gansen 2, Van Steyvoort 0.