Soba – Temse49-59

De bezoekers hanteerden een strakke, stevige zone-defence en namen het heft meteen in handen. Er was voor de grote jongens van Soba geen doorkomen aan, met verschillende balverliezen tot gevolg. Ook het shot van buitenaf was niet meteen een groot succes, waardoor de Kielenaars moesten achtervolgen bij 12-19. Dubbele pech voor de thuisploeg bij 14-22: De Cock liep tegen zijn derde fout aan en Thibo Larey verzwikte zijn enkel en verdween uit de wedstrijd. Gelukkig voor Soba waren de bezoekers eveneens slordig in de afwerking. De kloof halfweg had anders veel groter geweest dan een ontgoochelende 20-27.

Op dat moment bracht coach Lambrechts Yarne Goossens in. “Een terechte beloning voor zijn harde werk op training”, aldus de sportieve baas van Soba. De amper 16-jarige kadet drukte met veel lef meteen zijn stempel op de wedstrijd. Hij bracht terug schwung en snelheid in de ploeg en verdeelde het spel alsof hij dat al jaren deed. “Dit is mijn tweede match op dit niveau. Het is een droom die uitkomt”, vertelde hij na de match. “Vorige week was ik nog heel zenuwachtig, maar die stress had ik vandaag al heel wat minder. Ik speel al 13 jaar voor deze club en het is een eer om nu al in de eerste ploeg te staan met gasten waar ik naar op keek. Heel tevreden van de match ben ik evenwel niet. Ik had liever gewonnen.”

Bij 30-43 gaven de bezoekers de indruk dat ze op een gemakkelijke overwinning gingen afstevenen. Twee uitbraken en dunks van de kwieke Tshupula Kande en Yarne Goossens brachten Soba echter terug in de match bij 44-48. Maar dat was meteen het laatste wapenfeit van de roodhemden. Temse bleef de match onder controle houden. 

“Een echte einde seizoensmatch”, aldus coach Lambrechts. Een zeer zwakke afwerking en defensieve taken die onvoldoende werden uitgevoerd. Thuis mogen we nooit verliezen van dit Temse, maar ja. Er wordt nog amper deftig getraind en iedereen snakt naar het einde van het seizoen. Er staat toch niets meer op het spel.”

Lambrechts verlaat de club na dit seizoen. “Ik heb nog niet echt een ploeg voor volgend jaar. Er zijn enkele aanbiedingen, maar ik heb nog geen beslissing genomen.”

Soba kondigde nog de aanwerving van Scott Van Den Brande aan. Hij verlaat Nieuw Brabo en keert terug naar het vertrouwde Kiel. (luhe)

SOBA: Schoovaerts 11, Tshupula Kande 10, Larey 5, Goossens 5, Laureyssens 4, Mannaerts 4, De Cock 3, Van Extergem 3, Bovoy 2, Van Gansen 2.

Pin It on Pinterest