2DE LANDELIJKE (M): SOBA ANTWERPEN Zachary Schoovaerts bekampt zijn neef Timothy Wuyts

“Ik kijk al maanden uit naar deze match”

Soba werkt een heel wisselvallig seizoen. Afgelopen weekend gingen de Kielenaars met 64-60 onderuit tegen Tienen. Zondag wacht de clash met de buren van Red Vic Wilrijk. Zachary Schoovaerts kijkt er alvast naar uit.

“We stonden in Tienen heel de match op voorsprong, maar kregen in de slotfase enkele merkwaardige scheidsrechterlijke beslissingen tegen, met de uitsluiting van Glenn Mannaerts als dieptepunt”, zegt Schoovaerts. “Ik geef toe dat we een heel raar seizoen meemaken. We ambieerden de top vijf, maar staan onderaan en moeten nog oppassen dat we niet degraderen. Het is heel onduidelijk hoeveel ploegen er zakken. Iedereen is heel ontgoocheld over dit seizoen. Soms was het heel goed en wonnen we van toppers, maar tegen staartploeg Aarschot bijvoorbeeld gingen we de boot in. Hoe dat komt, weten we eigenlijk niet, al spelen de talrijke blessures een grote rol. We waren maar één wedstrijd compleet. Bovendien hebben we geen sterspeler die elke week 25 punten maakt. Wij moeten het van het collectief en de juiste teamspirit hebben.”

Zondag spelen de Kielenaars tegen Red Vic. “Ik kijk al maanden naar deze wedstrijd uit, omdat mijn neef Timothy Wuyts daar speelt. We zien elkaar zeer geregeld en willen uitmaken wie van de familie in de beste ploeg speelt. Als je ons tegen elkaar bezig ziet op het terrein, zou je niet zeggen dat we familie zijn. (lacht) Dan is het met het mes tussen de tanden.”

“We zijn ook al volop bezig met volgend jaar. Normaal gezien blijft iedereen en er zou versterking op komst zijn. De vooruitzichten zijn dus goed.” (luhe)

Pin It on Pinterest