Soba – Gembo B 85-79 (n.v.)

Beide ploegen hebben er een spannende en spectaculaire derby van gemaakt. Het jonge geweld van Gembo pakte via Van Rompaey en Spoelders de match meteen in handen. Een onmondige thuisploeg werd gewoon van het veld gelopen. Halfweg stond er een 22-3tussenstand op het bord. Na de pauze ging Soba in een 3-2-zone verdedigen en de match keerde compleet. Guisse en Laureyssens kwamen meer in het spel voor en de ervaring van Van Lommel en Mannaerts deed de rest. 70-70 einduitslag en dus verlenging. Daarin trokken de Kielenaars uiteindelijk de overwinning naar zich toe.

“We hadden last tegen hun zoneverdediging”, aldus Gembo-coach Hans Geerts. “We lieten hun grote jongens ook veel te veel aanvallende rebounds nemen. Een zeer pijnlijk verlies is dit.”

“In de eerste helft waren we veel te statisch. Offensief waren we voor de pauze veel te zwak”, zei Soba-coach Michael Verheyen. “Ik had Mannaerts opgedragen om meer gebruik te maken van zijn gevaarlijke drives. Gelukkig kan het gevaar bij ons van verschillende spelers komen. Ik ben wel blij dat we volgende week even geen match hebben. Zo kunnen mijn oudere spelers even uitrusten bij hun gezin.” (luhe)

SOBA: Guisse 20, Laureyssens 18, Van Lommel 17, Mannaerts 12, Van Extergem 10, Vercammen 4, Van Houwenis 4, Van Gansen 0, Thompson 0, Tshupula Kande 0.

Pin It on Pinterest