Za 23 dec 2017, Beker van Vlaanderen, 1/4° finale
Soba Antwerpen U14 – Oxaco Boechout U14 : 59 – 55

Mogen we eerlijk zijn … moeten we eerlijk zijn …. ?
Terwijl een neutrale toeschouwer onder de indruk was van Oxaco, zagen de thuissupporters een onherkenbaar Soba, dat vandaag waarschijnlijk de slechtste prestatie van het seizoen heeft geleverd. De eerste helft stond symbool voor balverliezen, slechte afwerking, erbarmelijke rebounding, laks verdedigen, … noem maar op. Een inspiratieloos en suf Soba had niet meer of niet minder dan een complete offday. Desondanks liep Oxaco maar 6 punten uit en gingen we rusten met een 24-30 tussenstand. Ook in het 3° quarter leek het er op dat onze jongens niet in staat waren een vuist te maken ( 41-46 ). Niet zozeer de tegenstander stak stokken in de wielen, onze Sobezen maakten het vooral zichzelf moeilijk.
Maar, ere wie ere toekomt, tijdens de laatste minuten staken onze jongens een tandje bij en konden op die manier de kloof van 5 punten dichten, en beter nog, op voorsprong komen.
Gelukkig was en is deze wedstrijd geen weerspiegeling van de afgelopen maanden, zijn onze jongens geen robotten en weten we allen dat ze een heel stuk beter kunnen. Niemand die eraan twijfelt dat ze de volgende wedstrijden uit een ander vaatje zullen tappen !
Proficiat met jullie kwalificatie voor de 1/2° finale van de Beker van Vlaanderen, waar Hasselt BT, dé favoriet, ons al aan het opwachten is !
Well done Boyzzz !!!

Q1:10-14, Q2:14-16, Q3:17-16, Q4:18-9

Pin It on Pinterest