2DE LANDELIJKE
Soba – Sobabee 69-65Bij de thuisploeg debuteerde Kevin Tsupula Kande. De bezoekers misten Pieter Van De Loo, Verbraeken en Fierens. De openingsminuten verliepen chaotisch. Na vijf minuten waren er meer fouten dan punten (3-4). In de slotfase konden de bezoekers een lichte bonus verwerven bij 8-13. Sterk defensief werk van Van Steyvoort en een bom van Schoovaerts brachten de thuisploeg op voorsprong (22-20). Een sobere, secure Van Der Linden deed samen met de Burchgraeve halfweg het voordeel kantelen (29-31). Na de pauze bleef het gelijk opgaan, met beide ploegen om beurt in het voordeel. Zo werd het 44-49 na drie kwarts. In het vierde kwart begon Tsupula de match in handen te nemen. Met een indrukwekkend blokshot, drie bommen en enkele steals werd het 62-56 met nog drie minuten te spelen. Hij werd eraf gefloten na enkele dubieuze calls. Vanop de vrijworplijn kwam Sobabee terug tot 68-65 met nog 47 seconden op de klok. Dichter kwam Sobabee niet meer.
Uitblinker en topschutter Kevin Tsupula Kande gaf meteen zijn visitekaartje af: “Dit is leuk debuteren. Ik ben nog maar enkele dagen aangesloten bij de club. Vorig seizoen trainde ik nog mee met de eersteklasser kangoeroes. Ik ga nu studeren in Antwerpen en zocht daarom een ploeg in het Antwerpse. Omdat mijn vriend Aaron Van Gansen hier al speelt, ben ik ook gekomen.”
Coach Kenny De Boeck van Sobabee was uiteraard minder tevreden. “We maken goede defensieve stops, maar we waren er duidelijk niet klaar voor. We zitten nog in een leerfase met mij als nieuwe coach.”
Coach Karl Lambrechts was tevreden met de collectieve prestatie van zijn ploeg. “Het was serieus puzzelen door die foutenlast. Ik heb mijn twaalf spelers spelminuten kunnen geven, dat doet me deugd. Met Kevin erbij hebben we een goed uitgebalanceerde ploeg. Gelukkig vielen in het vierde kwart de shots wel binnen. Dit is een collectieve prestatie.” (luhe)
Soba: Tsupula Kande 15, Bovoy 11, Van Extergem 10, Van Steyvoort 8, De Meester 7, Larey 7, Schovaerts 5, Mannaerts 3, Somers 2, De Cock 2.
SOBABEE: De Burchgraeve 14, J Van Havermaet 11, Van Der Linden 10, Van Hoof 9, Smit 7, Koppen 5, Cap 5, Y Van Havermaet 4.

Pin It on Pinterest